Startsida

Startsida

Z3-valparna 13,5 veckor

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, June 16, 2019 14:06:54
Händelserik vecka med bland annat besök av Kathrin från Eskilstuna. Lisa hade fixat med käk i form av skaldjurspaj som avnjöts tillsammans med champagne och kryddad norsk snaps. Med sig hade Kathrin sin fantastiska tik Hasseman's Yrra. Garanterat en av de bästa schäfer jag någonsin sett. Hon är extremt nervfast i alla situationer. Aldrig ett enda felbeteende. Någon kan förledas att tro att hon saknar motor. Helt fel, hon har allt! Chefstestaren på polisen Jens Gustavsson uttryckte det så att han aldrig sett en bättre schäfer på L-test. Yrra fick +3 på allt förutom +2 på nerver och dådkraft. (Enligt mitt förmenande så hade +3 även på nerverna varit rätt).


Nåväl, Z3-valparna är nu 13,5 veckor och några av köparna har fått lite problem med valparnas integritet och dominans. Vi själva har också märkt av att vår Zacko är en liten herre som inte låter sig kuvas utan vidare. Överlag kan nog sägas att valparna i Z-kullen inte varken kan eller skall hanteras med moderna velourmetoder. Det gäller alltså att "tala om var skåpet skall stå" om de sticker upp - direkt på rödbetan och utan krusiduller. Tar du inte den chansen så förvärrar du beteendet till nästa gång. Med andra ord så är dessa valpar riktiga HASSEMANS-SCHÄFER med stora bokstäver. Tro oss på vårt ord - vi vet vad vi talar om!


Här följer några nytagna bilder på vuxna i Y3-kullen och valparna i Z3-kullen. Först en bild på Yrra och en på Yoker. Sedan två bilder på Zorro som följs av två på Zacko och sedan två på Zegra. Stort tack till er köpare som sänder in bilder och extra mycket stort tack till Kathrin som är duktig fotograf.

Nu är Z3-valparna 3 månader

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, June 09, 2019 11:37:34
Idag söndag 9/6-19 är valparna 12,5 veckor. Bilder kommer från ägarna till Zorro, Sussi och Micke, samt ägaren till Zazza, Ingela. Zorro har fått vara med på en båtfärd och Zazza har gått sitt första spår. Allt verkar gå riktigt bra.
Bilderna som följer är på Zazza - Zorro - Zazza.


Z3-valpar 11,5 veckor

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, June 02, 2019 12:12:52
Flera fina foton kommer in på Z3-tikvalparna Zegra och Zazza. Insändare är de båda Göteborgs-förarna Gith och Ingela. Hittills verkar de väldigt nöjda med sina valpar. Av korten att döma så är valparna också mycket välmående.

Tack för de insända korten och lycka till med grundläggande fostran och förberedande dressyr. Korten som följer är först 2 bilder på Zegra och övriga på Zazza.
Z3 11 veckor och X3 7 år

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Wed, May 29, 2019 15:28:16
Nu har Z3-kullen blivit 11 veckor. Zacko, som vi har kvar tillsvidare, är en sjuhelvetes bra liten valp. Vi hittar inget som saknas, men om möjligt finns en del som ligger i överkant. Han har också en god portion integritet och dominans vilket troligen en del snutte-nutte-ägare skulle gå bet på. Nu är Zacko så lyckligt lottad att han får utstå gammal hederlig tukt och förmaning av oss som inte är skolade i dagens moderna stollemetoder.

Vår X3-kull har just fyllt 7 år och Göteborgs-Cia skickar fina kort på hennes vackra tik Hasseman's X-ena. Antar att sommarvärmen snart kommer till "Sveriges framsida" så att den badtokiga X-ena får plöja i böljorna.

Stort GRATTIS till X-ena och alla hennes kullsyskon!

Zacko inspekterar hönorna

X-ena beundrar sin matte Cia


Vackra tiken Hasseman's X-ena 7 år
Ett par fina valpar i Z3-kullen

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, May 19, 2019 15:45:23
Bilder på valparna i Z3-kullen kommer in efter hand. Nu är de 9,5 vecka.
Här har vi två stycken som har utmärkt sig lite extra. Är de övriga lika bra som Zacko, dvs. den vi har kvar själva än så länge, så är det bara att gratulera.

P.s. Någon undrade om vi gjort vår traditionella valptest på Z3-kullen. Svaret är att vi ansåg att sådan test var överflödig. Denna kull är helt enkelt outstanding.

Hasseman's Zonny. Bengts grå hane. Zonny fick vara med på vårdkurs i Eskilstuna

Hasseman's Zegra. Gith o Dannes svart/grå tik. Fantastiskt söt och bra valp


Z3-valparma hos nya ägarna

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Thu, May 16, 2019 11:56:27
Nu har det snart gått en vecka sedan valpleveransen till de nya ägarna. Allt verkar positivt i de kontakter vi haft och ingen valp har något större problem. (alla köpare är ju tidigare hundägare).

Idag fick vi kort från Gith o Danne Önnerholm i Göteborg, som nu har tagit sin sjätte (6) valp från oss på HasseMans. Jättekul att tidigare köpare är nöjda och återkommer gång på gång. Vi på kenneln säger Lycka till med era valpar! Önskar att ni skickar in flera bilder.

Gammeltiken Takla och 9-veckorsvalpen Zegra på promenad i skogen

Z3 valparna 7 veckor

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Wed, May 01, 2019 17:49:04
Idag är det 1 maj 2019. Oändligt med tråkiga förstamajtal av våra röda partier. På många håll stördes de av mörkblå Nazzar samt av de, i såna här sammanhang, alltid närvarande vänsterligisterna från AFA. Men, men..., det är som det är - och det får vi nog leva med. Vi har ju, trots allt demonstrationsfrihet och yttrandefrihet. Men fy fasen, stackars poliser!

Glädjande var att vi idag gästades av skyddsvakten och hundföraren Anna med Zolas bror Zorro, samt hennes båda tvillingbarn. Väldigt roligt för oss att få träffa dessa otroligt välartade barn. (Vi gamlingar är ju normalt lite skeptiska till dagens kräsna och uppkäftiga ungar). Grattis Anna till jättefin "avel".

Nåväl - det blev flera timmar av gullande med valparna vilket är väldigt viktigt för deras socialisering. Anna passade också på att ta en del fina bilder enligt nedan.Grå tiken Zazza
Svart/grå tiken Zegra
Grå tiken Zazza igen!!

Svart/grå tiken Zegra igen!!

Grå hanen Zonny
… och så Zazza igen!!

Z3-valparna 6,5 veckor

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sat, April 27, 2019 15:10:36
Idag 27 april-19 gästades vi av Carina Nord, ägare till Z3-kullens far Zniffer's Zniper. Kul för oss att få förevisa valparna ute i det fria.


Stiliga pappan till Z3-kullen - Zniffer's Zniper

"Jäfla va stor han är" - Liten gråing i stum beundran


Next »