Startsida

Startsida

Z3-valparna börjar bli stora nu

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, September 08, 2019 18:20:52
Lite dålig respons på bilder från köparna den här veckan. Men vi har ju mer än bara valpar. Lisa har varit engagerad med höstens skörd av diverse grönt på vår lilla gård. En sak som aldrig sviker är dessa förbannade gurkor och så förstås sopprötterna.

En gurka som troligen inte uppfyller EU:s-krav på utförande finns nedan. (Med lite fantasi så kan den säkert uppfattas som en ?). Den gurkan får gå till hönorna som av någon anledning uppskattar gurka. För övrigt har vi fått träffa en ny bekantskap i form av en Björn som är Kathrins nya bästis. Jättetrevlig kille med härlig känsla för att umgås med hund, samt har den slags humor som vi uppskattar. Alla goa hjärtan till er båda. I följd här nedan: Gurkan - Zacko - Yrra - Zola.







Z3-valparna knappt 6 mån och lite till

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sat, August 31, 2019 21:18:55

Blombukett från goa Göteborgs-Cia på Lisas höstutjämningsdag. Tack!
Hasseman's Zacko efter dagens spår på gärdet - som han klarade galant

Syrran Zegra plöjer fram i Göteborgsterrängen

Vår Y3-räddningshund i Norge Yrrol är väldigt bra enligt föraren.


Den högt L-testade tiken Yrra under en paus på Arlanda flygplats






Z3-valparna 21 veckor

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, August 11, 2019 18:38:02
Zacko har ställt upp sig som en värsta exteriörhund (vilket han inte lyckas med).

Syrran Zegra verkar ha växt på både höjden och längden. Härlig jycke!

Mamma till Z3-kullen Bruksmarkens Zola har återhämtat sig bra efter valpar

Z3-varpar 19 veckor plus Yrra

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, July 28, 2019 15:35:34

Valpen Zorro har varit i Jokkmokk tillsammans med Sussi o Mickes familj. Här blev det bad i massor och Zorro var ingen badkruka precis.Här är Zorro ute på riktigt djupt vatten. Härligt med bad i Jokkmokk
Fortsättning på tema vatten. Matte Kathrin har tagit Yrra med sig i båten.




Z3-valparna 18v och lite mer...

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, July 21, 2019 12:56:35
Denna vecka har vi haft Göteborgs-besök under tre dagar. Det var Cia och hennes tik Hasseman's X-ena som gästat oss. Trevlig samvaro med mycket mat och dryck. Cia som är duktig fotograf har bidragit med en del av dessa bilder.


Den här bilden av Zorro är insänd av föraren Micke

Zacko funderar över vad matte Lisa håller på med

Bruksmarkens Zola - Mamma till Z3-valparna

Här är Yoker fångad på bild under inkallning

… och sist Hasseman's X-ena.


Z3 valparna 17 veckor

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, July 14, 2019 17:57:35
Antar att alla valpköparna har upptäckt det jag skrev om i det förra avsnittet, dvs fyra månadersrädslan. Varför! ja det tvistar de lärde om. Själv tror jag det är att valpen ser bra nu och därigenom får bättre kontroll över omgivningen, samt försvaret börjar vakna.


Zacko på altanen

Syrran Zegra som hamnat lite uppochner. (Fast jag har vänt kortet)?

Z3-valparna 4 månader

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, July 07, 2019 15:39:51

Zazza 4 månader - en svår ålder... Läs och begrunda


Till valpköpare i Z3-kullen som kan känna viss tvivel på sina valpar just nu.

Nu inträffar det som är känt som 4 månaders-rädslan. Valparna som varit helt frimodiga börjar nu reagera med viss försiktighet på diverse inbillade eller verkliga faror. Men…, ha tröst, för det går över och valpen återgår sannolikt till den mentalitet som de visat tidigare om du inte påverkar utvecklingen negativt.

Nu inträffar också snart tandbytet. Från valpens mjölktänder till den vuxna hundens färdiga tänder. En besvärlig period då de oftast blir dåliga i magen, samt är känsliga för kamplekar med trasor och bollar. Undvik därför dragkamp under denna period. Inte så att en rejäl valp påverkas nämnvärt negativt i grunden, men obehag kan ändå få en del bestående men.

De valpar som haft lite ”lurvig” valppäls får nu också sin riktiga schäferpäls. De kan med andra ord äntligen börja resa ragg, vilket de av någon anledning verkar tycka vara jävligt skönt. Så bäste valpköpare: Om din valp av någon anledning reser ragg mot något okänt eller obekant så uppmuntra det. Morrar den också eller skäller så säg bara i största allmänhet att den är duktig, utan att göra någon större sak av det.

Mycket är avhängt att valpen får erkännande för att den nu börjar ”vakta” sin flock och sitt revir mot diverse mystiska omständigheter i omgivningen. En schäfer skall vara observant och varna för faror! Gör den inte det så är det ingen riktig schäfer, eller så har du misslyckats med att prägla din valp under uppväxten. Den ska alltså kunna visa aggressivitet mot främmande, men aldrig mot dig eller övriga i familjen.

Lycka till och följ dessa råd för din valp bästa. Den skall bli din följeslagare i många år framöver och är därför värd all din uppskattning.


Zorro ser ju ut som en minivalp i förhållande till långe husse Micke.

Fy fan vad hästar är stora. Men, är jag själv sjyst så är nog dom sjysta

Här är hönorna, För ett tag sedan var de större än mig men inte nu längre

Valparna 15 vecko och lite annat

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, June 30, 2019 14:44:33

Hasseman's Zorro 15 veckor med husse Micke sitter på spaning efter busfiguranten Leif vid första skyddsträningen. Riktigt lattjo lek tyckte både Zorro och Leffe. Zorro visade sig ha stort intresse och fina skyddsanlag. Här följer några bilder. (längst ner en bild på Gith:s Tekla som blivit 9 år).







Next »