Startsida

Startsida

Z3-valparma hos nya ägarna

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Thu, May 16, 2019 11:56:27
Nu har det snart gått en vecka sedan valpleveransen till de nya ägarna. Allt verkar positivt i de kontakter vi haft och ingen valp har något större problem. (alla köpare är ju tidigare hundägare).

Idag fick vi kort från Gith o Danne Önnerholm i Göteborg, som nu har tagit sin sjätte (6) valp från oss på HasseMans. Jättekul att tidigare köpare är nöjda och återkommer gång på gång. Vi på kenneln säger Lycka till med era valpar! Önskar att ni skickar in flera bilder.

Gammeltiken Takla och 9-veckorsvalpen Zegra på promenad i skogen

Z3 valparna 7 veckor

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Wed, May 01, 2019 17:49:04
Idag är det 1 maj 2019. Oändligt med tråkiga förstamajtal av våra röda partier. På många håll stördes de av mörkblå Nazzar samt av de, i såna här sammanhang, alltid närvarande vänsterligisterna från AFA. Men, men..., det är som det är - och det får vi nog leva med. Vi har ju, trots allt demonstrationsfrihet och yttrandefrihet. Men fy fasen, stackars poliser!

Glädjande var att vi idag gästades av skyddsvakten och hundföraren Anna med Zolas bror Zorro, samt hennes båda tvillingbarn. Väldigt roligt för oss att få träffa dessa otroligt välartade barn. (Vi gamlingar är ju normalt lite skeptiska till dagens kräsna och uppkäftiga ungar). Grattis Anna till jättefin "avel".

Nåväl - det blev flera timmar av gullande med valparna vilket är väldigt viktigt för deras socialisering. Anna passade också på att ta en del fina bilder enligt nedan.Grå tiken Zazza
Svart/grå tiken Zegra
Grå tiken Zazza igen!!

Svart/grå tiken Zegra igen!!

Grå hanen Zonny
… och så Zazza igen!!

Z3-valparna 6,5 veckor

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sat, April 27, 2019 15:10:36
Idag 27 april-19 gästades vi av Carina Nord, ägare till Z3-kullens far Zniffer's Zniper. Kul för oss att få förevisa valparna ute i det fria.


Stiliga pappan till Z3-kullen - Zniffer's Zniper

"Jäfla va stor han är" - Liten gråing i stum beundran


Z3-valparna 5,5 veckor

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sat, April 20, 2019 16:21:23
Vackert väder och bra ålder, då är det dags att få gå ut en sväng. Fast lite läskigt är det med alla nya upplevelser. En hund i rastgården låter farlig men han verkar ändå ganska snäll. Ett tips: Undvik att bära ut valpar för då tappar de orienteringen. Går de ut själva så klarar de alltid att spåra sig tillbaka till tryggheten i lyan.

Ska vi våga oss ut?

Zacko tar täten

Sätter mig här och funderar lite

Vill bara tala om att jag fått många små vassa tänder nu


Z3-valparna 4,5 veckor

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Mon, April 15, 2019 17:20:22
Dagens datum 15/4-19 vigdes till uppföljning-kontroll, förbättrad färgmärkning och ny avmaskning. Igår söndag gästades vi av Stockholmarna Sussi och Micke som nu ser fram emot att hämta sin tredje schäfer från Hassemans. Det är också de som tagit bilderna nedan.
(OBS! Det blev lite för många kopior, men det går inte att redigera utan att ta om allt så ni får hålla till godo ändå).

Grå valp som inte verkar uppskatta att bli fasthållen i ryggläge.

En av de svart/grå

Grå linslus

Valparna får märkning och namn

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, March 31, 2019 15:58:28
Idag 31 mars 2019 har vi ihop med mamma Zola skålat i Champagne, samt frossat i räkor och laxtoast tillsammans med våra 2,5 veckors unga Z3-valpar. Dagen till ära blev valparna också döpta, färgmärkta och besiktigade. De har nu öppnat både ögon och öron och har så smått börjat intressera sig för varandra och omvärlden.

Vid den här valpåldern brukar egentligen ingen valp utmärka sig speciellt, men denna kull kan vara lite extra. De verkar ovanligt försigkomna. Den Svart/grå hanen Zacko skäller och utmanar syskonen på ett sätt som inte är så vanligt vid denna ålder.

Nu stundar ett par veckor med intensiv kamp mellan syskonen, samt mycket kontakt med div. människor som besöker oss. En viktig del av socialiseringen för valpar är att få höra nya röster, känna nya lukter och få gosa med den där konstiga tvåbenta rasen - människa.

Alla valpar är tingade. De som av någon anledning blev utan i denna omgång står förstås kvar på listan till en eventuell kommande kull. Återigen...., stort tack till alla vänner som medverkat vid parning och/eller stöttat oss med glada hejarop.
Extra mycket tack till Carina Nord med sin härliga täckhane Sniffer's Zniper.


Nu följer några bilder. Du kan också skrolla ner till de föregående uppdateringarna.


Svart/grå hanen Zacko


Svart/grå hanen Zorro


Grå hanen Zonny

Grå tiken Zassa

Grå tiken Zegra

Svart/grå tiken Zorba (märkt på svansroten, somnade)


Champagne och toast-frossa vid 2,5 veckors valpmärkning och namngivningNu är Zolas valpar födda

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Thu, March 14, 2019 14:56:32
Äntligen valpar!

Bruksmarkens Zola har fått valpar med Sniffer's Zniper. Det blev sex stycken, 3 hanar och 3 tikar. Två hanar och en tik är svart/bruna och två tikar och en hane är mörkgrå.

Valpningen var odramatisk och Zola verkade tillsynes helt oberörd. Samtliga valpar är stora, friska och livliga. Alla vägde runt 500 gram vid födseln.

Uppdateringar om valparna kommer fortlöpande att ske här på startsidan.

OBS! Fakta och bilder på föräldradjuren finns i avsnittet nedanför denna text och valpbilder. Bara att scrolla ner!

Zola pysslar med en svart/brun valp

Två av de svart/bruna valparna

Två av de Grå valparna

3 grå och 1 svart/brun valp
Nu är det valpar på gång

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Fri, March 08, 2019 13:08:52
Hej alla schäfervänner!

Nu har HasseMans valpar (snart):

Fader:
Sniffer's Zniper SE11474/2015. Zniper är IPO2, samt har ett mycket bra MH-prov med 5:a på kamp. Zniper har tre syskon som är polishundar (en i Sverige och två i Norge).

Moder:
Bruksmarkens Zola SE17835/2016. Zola har genomfört ett utmärkt MH-prov, samt är L-testad på polisen som lämplig mot utbildning till väktarhund.

Valparna beräknas födas c:a 17 mars 2019. Bör vara leveransklara tidigast 12 maj 2019.

Valpköpare hör av er på mail:(HasseMans@telia.com) eller Tel: 0709-57 46 61

Sniffer's Zniper SE11474/2015

Bruksmarkens Zola SE17835/2016

Next »