Startsida

Startsida

Z3-valparna 18v och lite mer...

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, July 21, 2019 12:56:35
Denna vecka har vi haft Göteborgs-besök under tre dagar. Det var Cia och hennes tik Hasseman's X-ena som gästat oss. Trevlig samvaro med mycket mat och dryck. Cia som är duktig fotograf har bidragit med en del av dessa bilder.


Den här bilden av Zorro är insänd av föraren Micke

Zacko funderar över vad matte Lisa håller på med

Bruksmarkens Zola - Mamma till Z3-valparna

Här är Yoker fångad på bild under inkallning

… och sist Hasseman's X-ena.


Z3 valparna 17 veckor

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, July 14, 2019 17:57:35
Antar att alla valpköparna har upptäckt det jag skrev om i det förra avsnittet, dvs fyra månadersrädslan. Varför! ja det tvistar de lärde om. Själv tror jag det är att valpen ser bra nu och därigenom får bättre kontroll över omgivningen, samt försvaret börjar vakna.


Zacko på altanen

Syrran Zegra som hamnat lite uppochner. (Fast jag har vänt kortet)?

Z3-valparna 4 månader

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, July 07, 2019 15:39:51

Zazza 4 månader - en svår ålder... Läs och begrunda


Till valpköpare i Z3-kullen som kan känna viss tvivel på sina valpar just nu.

Nu inträffar det som är känt som 4 månaders-rädslan. Valparna som varit helt frimodiga börjar nu reagera med viss försiktighet på diverse inbillade eller verkliga faror. Men…, ha tröst, för det går över och valpen återgår sannolikt till den mentalitet som de visat tidigare om du inte påverkar utvecklingen negativt.

Nu inträffar också snart tandbytet. Från valpens mjölktänder till den vuxna hundens färdiga tänder. En besvärlig period då de oftast blir dåliga i magen, samt är känsliga för kamplekar med trasor och bollar. Undvik därför dragkamp under denna period. Inte så att en rejäl valp påverkas nämnvärt negativt i grunden, men obehag kan ändå få en del bestående men.

De valpar som haft lite ”lurvig” valppäls får nu också sin riktiga schäferpäls. De kan med andra ord äntligen börja resa ragg, vilket de av någon anledning verkar tycka vara jävligt skönt. Så bäste valpköpare: Om din valp av någon anledning reser ragg mot något okänt eller obekant så uppmuntra det. Morrar den också eller skäller så säg bara i största allmänhet att den är duktig, utan att göra någon större sak av det.

Mycket är avhängt att valpen får erkännande för att den nu börjar ”vakta” sin flock och sitt revir mot diverse mystiska omständigheter i omgivningen. En schäfer skall vara observant och varna för faror! Gör den inte det så är det ingen riktig schäfer, eller så har du misslyckats med att prägla din valp under uppväxten. Den ska alltså kunna visa aggressivitet mot främmande, men aldrig mot dig eller övriga i familjen.

Lycka till och följ dessa råd för din valp bästa. Den skall bli din följeslagare i många år framöver och är därför värd all din uppskattning.


Zorro ser ju ut som en minivalp i förhållande till långe husse Micke.

Fy fan vad hästar är stora. Men, är jag själv sjyst så är nog dom sjysta

Här är hönorna, För ett tag sedan var de större än mig men inte nu längre

Valparna 15 vecko och lite annat

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, June 30, 2019 14:44:33

Hasseman's Zorro 15 veckor med husse Micke sitter på spaning efter busfiguranten Leif vid första skyddsträningen. Riktigt lattjo lek tyckte både Zorro och Leffe. Zorro visade sig ha stort intresse och fina skyddsanlag. Här följer några bilder. (längst ner en bild på Gith:s Tekla som blivit 9 år).Z3-valparna 13,5 veckor

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, June 16, 2019 14:06:54
Händelserik vecka med bland annat besök av Kathrin från Eskilstuna. Lisa hade fixat med käk i form av skaldjurspaj som avnjöts tillsammans med champagne och kryddad norsk snaps. Med sig hade Kathrin sin fantastiska tik Hasseman's Yrra. Garanterat en av de bästa schäfer jag någonsin sett. Hon är extremt nervfast i alla situationer. Aldrig ett enda felbeteende. Någon kan förledas att tro att hon saknar motor. Helt fel, hon har allt! Chefstestaren på polisen Jens Gustavsson uttryckte det så att han aldrig sett en bättre schäfer på L-test. Yrra fick +3 på allt förutom +2 på nerver och dådkraft. (Enligt mitt förmenande så hade +3 även på nerverna varit rätt).


Nåväl, Z3-valparna är nu 13,5 veckor och några av köparna har fått lite problem med valparnas integritet och dominans. Vi själva har också märkt av att vår Zacko är en liten herre som inte låter sig kuvas utan vidare. Överlag kan nog sägas att valparna i Z-kullen inte varken kan eller skall hanteras med moderna velourmetoder. Det gäller alltså att "tala om var skåpet skall stå" om de sticker upp - direkt på rödbetan och utan krusiduller. Tar du inte den chansen så förvärrar du beteendet till nästa gång. Med andra ord så är dessa valpar riktiga HASSEMANS-SCHÄFER med stora bokstäver. Tro oss på vårt ord - vi vet vad vi talar om!


Här följer några nytagna bilder på vuxna i Y3-kullen och valparna i Z3-kullen. Först en bild på Yrra och en på Yoker. Sedan två bilder på Zorro som följs av två på Zacko och sedan två på Zegra. Stort tack till er köpare som sänder in bilder och extra mycket stort tack till Kathrin som är duktig fotograf.

Nu är Z3-valparna 3 månader

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, June 09, 2019 11:37:34
Idag söndag 9/6-19 är valparna 12,5 veckor. Bilder kommer från ägarna till Zorro, Sussi och Micke, samt ägaren till Zazza, Ingela. Zorro har fått vara med på en båtfärd och Zazza har gått sitt första spår. Allt verkar gå riktigt bra.
Bilderna som följer är på Zazza - Zorro - Zazza.


Z3-valpar 11,5 veckor

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Sun, June 02, 2019 12:12:52
Flera fina foton kommer in på Z3-tikvalparna Zegra och Zazza. Insändare är de båda Göteborgs-förarna Gith och Ingela. Hittills verkar de väldigt nöjda med sina valpar. Av korten att döma så är valparna också mycket välmående.

Tack för de insända korten och lycka till med grundläggande fostran och förberedande dressyr. Korten som följer är först 2 bilder på Zegra och övriga på Zazza.
Z3 11 veckor och X3 7 år

Välkommna till HassemansPosted by Hasse Wed, May 29, 2019 15:28:16
Nu har Z3-kullen blivit 11 veckor. Zacko, som vi har kvar tillsvidare, är en sjuhelvetes bra liten valp. Vi hittar inget som saknas, men om möjligt finns en del som ligger i överkant. Han har också en god portion integritet och dominans vilket troligen en del snutte-nutte-ägare skulle gå bet på. Nu är Zacko så lyckligt lottad att han får utstå gammal hederlig tukt och förmaning av oss som inte är skolade i dagens moderna stollemetoder.

Vår X3-kull har just fyllt 7 år och Göteborgs-Cia skickar fina kort på hennes vackra tik Hasseman's X-ena. Antar att sommarvärmen snart kommer till "Sveriges framsida" så att den badtokiga X-ena får plöja i böljorna.

Stort GRATTIS till X-ena och alla hennes kullsyskon!

Zacko inspekterar hönorna

X-ena beundrar sin matte Cia


Vackra tiken Hasseman's X-ena 7 år
Next »