kennelnytt

kennelnytt

Y3-kullen är nu 8 mån

kennelnyttPosted by Hasse Tue, November 03, 2015 14:47:36
Lägger ut några kort på vår Y3-kull som på dessa bilder är runt 6-8 mån.
Yakko c:a 6 mån (ovan)
Yoker c:a 8 mån
Yrra c:a 7 mån
Yoko c:a 7 månYasso här är han c:a 9 mån


Y3-kull 8 veckor och leverans

kennelnyttPosted by Hasse Sun, April 05, 2015 15:05:51
Idag söndag 5/4-15 har det varit valpleverans. Sex stycken Y3-are har fått nya hussar och mattar. Kul med hundfolk som är nöjda och återkommer gång på gång. Västervikspolisen "Jocke" har nu tagit sin fjärde hund med prefixet HasseMans.

Förutom vår inhemska polis, väktare och SBK:are så har också valp hämtats av Astri från Oslo med förflutet inom Norska Försvaret. För hennes valp Yrrol blev det extra stämplar och diverse passkrångel. Norska tullen har nämligen synpunkter på både hundar, "svenska medborgare" och EU-migranter som rör sig över gränserna.

Den sjunde valpen, Yoker, som blev biten i svansen vid 2 veckors ålder, behåller vi själva än så länge . Det behövs lite fortsatt uppföljning och eventuell åtgärd av veterinär. Yoker är garanterat en jäkla bra hund..., om än med labradorsvans.Västervikspolisen "Jocke" bestämde sig denna gång för helsvarta valpen YassoFör väktare Mattias (förare på mamma Raja) blev det helsvarta valpen YakkoSist ut under söndagen blev Katrin från Eskilstuna med härliga tikvalpen Yrra.


7 veckor och snart leverans

kennelnyttPosted by Hasse Mon, March 30, 2015 15:50:07
Här skulle ett litet video-clip finnas.., men "den gamla" vet inte riktigt hur man gör. Kan någon som är insatt i detta förbarma sig och slå en signal. 0157-50006.

Y3-kullen har blivit 6 veckor

kennelnyttPosted by Hasse Sun, March 22, 2015 17:39:08
Efter en veckas väntan på vår avsända SKK-registrering för underskrift av Göteborgspolisen blev det lite panik när den inte blivit återsänd till oss inom anständig tid.

Vid samtal med Gbrgs-polisens starke man inom hunderiet, Leif Carlsson, under fredagskvällen visad det sig att ansökan troligen hade fastnat i polismyndighetens internpost och där blivit fördröjd (myndigheter har ju inte så bråttom precis).

Nåväl, Leif som själv
är uppfödare och gammal kompis till oss var som alltid lika trevlig och tillmötesgående. Han lovade att skicka en skannad kopia till SKK via sin mail istället. Vi får hoppas att det fungerar så att reg.bevisen anländer hit innan veterinärbesiktning och chippning före valpleveransen.

Under lördagen kom valpköparna
för att välja ut sina småttingar. Hela gården var smockad med familjer och bilar. Mycket trevligt att träffa alla poliser, väktare och SBK:are. Två av dem tar för övrigt sin fjärde hund från oss. En tar sin andra.

Efter ett par timmar
hade köparna beslutat sig och alla verkade nöjda. För första gången behövde Lisa och jag inte styra upp valen utan alla tog sannolikt den valp de förtjänade. Den svarta hanen som vid två veckors ålder blev biten i svansen har vi i samråd med veterinären beslutat oss för att behålla för vidare kontroll.Registreringshandling som kom på avvägar hos polisen i "pangstaden" GöteborgGänget i valplyan. Det gäller att snabba på med fotandet innan de hoppar över

Y3-kullen nu 5 veckor

kennelnyttPosted by Hasse Sun, March 15, 2015 17:32:46
Idag har valparna varit ute en stund. Inga problem med nya upptäckter (fast visst var det lite läskigt när de vuxna hundarna skällde). Några av valparna har också blivit färgmärkta så man lättare kan se vem som är vem. Vi har också skickat iväg SKK:s registreringshandlingar till Göteborgspolisen för påskrift.

Nu käkar valparna
färskfoder av det norska märket Vom og Hundemat som vi själva och flera andra brukskennlar har mycket goda erfarenheter av. Fortfarande är det dock gott att ta sig en slurk av mamma Rajas mjölk ibland. Det gäller bara att passa på när hon är upptagen av något annat, annars blir man kanske avvisad. Mamma Raja får hålla sig i hundgården medan småttingarna blir färgmärkta

Y3-kullen har blivit 4 veckor

kennelnyttPosted by Hasse Sun, March 08, 2015 17:42:32
Idag är det söndag 8 mars 2014 och Y3-valparna är 4 veckor. Denna dag ägnades åt obligatorisk veckobesiktning samt den 2:a avmaskningen. Fortfarande det mildare medlet Banminth till valparna och det starkare Milbemax till mamma Raja.

Inget anmärkningsvärt under besiktningen förutom att den svarta hanen som blev biten i svansen av Raja vid 2 veckors ålder ser lite lattjo ut eftersom håret på den rakade svansen inte vuxit ut ännu.

Vikten ligger runt 3,2 kg
per hanvalp och 3,0 kg för tikarna vilket är normalvikt vid denna ålder. Under de följande veckorna ska de öka med knappt 1 kg per vecka för att vid 8 veckor väga runt 7 kg.

Jag är fullständigt oduglig
som fotograf, så några kvalitet-bilder blir det inte. Alla som försökt att plåta svarta valpar eller vuxna hundar vet hur svårt det är att få bra kort. Dagens bilder på svartingarna blev tyvärr helt kass. Därför får det bara bli några grå som är med i dagens bildkollage.

OBS! Av korten att döma kan man tro att de är stillsamma. ICKE.., men enda chansen att få anständig skärpa med Lisas lilla lågpriskamera är att plåta när de är passiva.
Grå hane som sitter och iakttar när kompisarna rusar runt och leker på golvetEn av de grå tikarna på språng. Hon har ett jäkla humör när hon blir provoceradEfter lek blir man trött. Grå hane har somnat efter att ha kämpat mot polarna

Y3-kullen 3 veckor

kennelnyttPosted by Hasse Sun, March 01, 2015 15:20:41
Under lördagen 28/2 kom ordinarie matte till Raja, Helen på besök. Bra, eftersom vi hade "bo-bytardag" med valparna som då skulle bäras ut till valprummet i hundstallet. Nu är de alltså installerade i sin nya lya fram till c:a 6-7:e veckan då de får byta valprummet till valphagen som är i anslutning till de övriga hundarna i stallet.

Ovanstående ordningen har funkat väldigt bra under tidernas gång här på Hassemans. Valparna blir väl socialiserade på valpköpare och andra nyfikna som kommer på besök, samt på våra vuxna hundar och katter. Utan socialisering finns risk för reservation mot främmande hundar och människor.

Nu har de små liven, förutom alla sina vassa klor, börjat få vassa tänder också. Mamma Raja ser tidvis ganska plågad ut när de tuttar. Om någon dag så börjar hon den s.k. avvänjningen. Det har alltså blivit dags för Lisa att sätta in tilläggsfoder i form av köttfärs som blandas upp med majsvälling och äggulor.

Idag söndag har en valpköparfamilj som tidigare haft en Hassemannare, samt ytterligare en som har en Hassemanstik i tjänst varit här på besök. Härligt med folk som är trogna sin kennel. Faktiskt så är många "återvändare" väldigt nöjda med sina tidigare jyckar från oss. En som beställt valp i den här kullen tar sin fjärde hund från Hassemans. Han är en känd hundförare på polisen.Jobbigt för Raja när valparna hänger i tuttarna. Valprummet inne före bytet.Gänget installerat i valpstallet i det yttre hundhuset. Bra för dem med miljöbyteRaja i nya valpstallet kollar spänt sina småvalpar medan Lisa ger dem köttfärs.

Y3-kullen 2 veckor

kennelnyttPosted by Hasse Sun, February 22, 2015 13:16:33
Veckokontroll 2: Nu är Rajas valpar 2 veckor och har öppnat både ögon och öron. Idag söndag blev det också dags för den första avmaskningen. Det lite mildare medlet Banminth till valparna och betydligt starkare grejer för Raja.

Besiktningen var överlag utan anmärkning, förutom på en svart hane som blivit biten i svansen. "Biten" låter ju lite drastiskt, men det händer emellanåt att det blir skador när tikarna slickar sina valpar där bak. De små liven kan ju inte bajsa och kissa själva vid denna ålder.

Vi tyckte i alla händelser att det var anledning att få saken utredd av veterinär och i skrivande stund är Lisa på väg till jourveterinären i Flen.

Lisa ringde just och meddelade att veterinären hade gott hopp om att svansen skulle klara sig bra. Efter diverse sårbehandling, penicillinspruta och fortsatta skötselföreskrifter så fick Lisa lämna Flen. "Det blir kanske ingen utställningschampion", sa veterinären. Nåväl.., skit samma! Funktion är ju det som gäller för oss på HasseMans

Nu några bilder på valparna...Next »