kennelnytt

kennelnytt

Y3-kullen har blivit 4 veckor

kennelnyttPosted by Hasse Sun, March 08, 2015 17:42:32
Idag är det söndag 8 mars 2014 och Y3-valparna är 4 veckor. Denna dag ägnades åt obligatorisk veckobesiktning samt den 2:a avmaskningen. Fortfarande det mildare medlet Banminth till valparna och det starkare Milbemax till mamma Raja.

Inget anmärkningsvärt under besiktningen förutom att den svarta hanen som blev biten i svansen av Raja vid 2 veckors ålder ser lite lattjo ut eftersom håret på den rakade svansen inte vuxit ut ännu.

Vikten ligger runt 3,2 kg
per hanvalp och 3,0 kg för tikarna vilket är normalvikt vid denna ålder. Under de följande veckorna ska de öka med knappt 1 kg per vecka för att vid 8 veckor väga runt 7 kg.

Jag är fullständigt oduglig
som fotograf, så några kvalitet-bilder blir det inte. Alla som försökt att plåta svarta valpar eller vuxna hundar vet hur svårt det är att få bra kort. Dagens bilder på svartingarna blev tyvärr helt kass. Därför får det bara bli några grå som är med i dagens bildkollage.

OBS! Av korten att döma kan man tro att de är stillsamma. ICKE.., men enda chansen att få anständig skärpa med Lisas lilla lågpriskamera är att plåta när de är passiva.
Grå hane som sitter och iakttar när kompisarna rusar runt och leker på golvetEn av de grå tikarna på språng. Hon har ett jäkla humör när hon blir provoceradEfter lek blir man trött. Grå hane har somnat efter att ha kämpat mot polarna