kennelnytt

kennelnytt

Y3-kullen 3 veckor

kennelnyttPosted by Hasse Sun, March 01, 2015 15:20:41
Under lördagen 28/2 kom ordinarie matte till Raja, Helen på besök. Bra, eftersom vi hade "bo-bytardag" med valparna som då skulle bäras ut till valprummet i hundstallet. Nu är de alltså installerade i sin nya lya fram till c:a 6-7:e veckan då de får byta valprummet till valphagen som är i anslutning till de övriga hundarna i stallet.

Ovanstående ordningen har funkat väldigt bra under tidernas gång här på Hassemans. Valparna blir väl socialiserade på valpköpare och andra nyfikna som kommer på besök, samt på våra vuxna hundar och katter. Utan socialisering finns risk för reservation mot främmande hundar och människor.

Nu har de små liven, förutom alla sina vassa klor, börjat få vassa tänder också. Mamma Raja ser tidvis ganska plågad ut när de tuttar. Om någon dag så börjar hon den s.k. avvänjningen. Det har alltså blivit dags för Lisa att sätta in tilläggsfoder i form av köttfärs som blandas upp med majsvälling och äggulor.

Idag söndag har en valpköparfamilj som tidigare haft en Hassemannare, samt ytterligare en som har en Hassemanstik i tjänst varit här på besök. Härligt med folk som är trogna sin kennel. Faktiskt så är många "återvändare" väldigt nöjda med sina tidigare jyckar från oss. En som beställt valp i den här kullen tar sin fjärde hund från Hassemans. Han är en känd hundförare på polisen.Jobbigt för Raja när valparna hänger i tuttarna. Valprummet inne före bytet.Gänget installerat i valpstallet i det yttre hundhuset. Bra för dem med miljöbyteRaja i nya valpstallet kollar spänt sina småvalpar medan Lisa ger dem köttfärs.